Aschehoug
9788203339905_Tellus_10_minoritetssprak

Tellus 10. Minoritetsspråk

Produktet er gratis. Klikk på den blå BRUK-knappen på denne siden for å komme til produktet. I noen tilfeller vil du bli bedt om å logge inn. Produktet er også tilgjengelig på Min side.

 • Elevnettsted
 • Naturfag
 • 10
 • Om produktet

  Elever i innføringsklasser og mange minoritetsspråklige elever som går i ordinære klasser, har ofte problemer med å forstå fagbegreper i naturfag. Til naturfagsverket Tellus 8-10 er det derfor utviklet lydressurser knyttet til elektroniske utgaver av lærebøkene på polsk, urdu, vietnamesisk og somali. 

  Ved å klikke på lydikoner får elevene lest opp på sitt språk forklaring av begreper, begreper satt i kontekst og tekster med stor betydning for forståelsen av faget. 

  Alle lærere har gratis tilgang til Tellus 10. Minoritetsspråk via Min side.

 • Om læreverket

  Tellus 8–10 er et faglig sterkt naturfagverk med stor variasjon i aktiviteter og forsøk. 

  Læreverket består av lærebøker, lærerveiledninger samt digitale elev- og lærernettsteder. Lærebøkene og de engasjerende elevnettstedene utfyller hverandre og gir nye muligheter for differensiert undervisning. 

  Elever i innføringsklasser og mange minoritetsspråklige elever som går i ordinære klasser, har problemer med å forstå naturfaglige begreper på norsk. Til Tellus 8–10 er det derfor utviklet lydressurser på polsk, urdu, vietnamesisk og somali.

  Bøkene og et utvalg av det digitale innholdet er oversatt til nordsamisk. Bøkene kan bestilles fra forlaget. Det digitale elevnettstedet er gratis og fins på Lokus (Feide-pålogging er påkrevd).

  Komplett komponentoversikt finner du på aschehoug.no.

 • Kom i gang!

  Du får tilgang til lisensfrie nettsteder ved å klikke på «Bruk». Lisensfrie nettsteder krever ikke innlogging.