Aschehoug
9788203345968_StoreSporsmal_8_10_laerer

Store spørsmål 8–10. Lærer

 • Lærernettsted
 • Religion
 • 8, 9, 10
 • 2080 kr ekskl. mva.
 • 661
 • Om produktet

  Lærernettstedet er felles for alle de tre trinnene. Det inneholder blant annet videoer/bildehistorier om verkets 27 store spørsmål. Det er de spørsmålene som ligger på side 3 i hver elevbok (8+9+10 spørsmål). Bruk dem som innfallsporter for å få fram elevenes egne tanker om store spørsmål. 

  Her finner du også lærerens digitalbok. Én for hver av de tre elevbøkene (10.klasse kommer i 2017) for visning på stor skjerm og som verktøy for deg som lærer. Lærerens digitalbok har innebygd en rekke ekstra ressurser som lenker, tekst, film og lydfiler med religiøs musikk og opplesning fra elevboka.

  Nettstedet tilbyr dessuten lærerveiledningene for alle trinnene, konkrete metodiske tips om oppstart på temaer, tips om vurdering og utfyllende informasjon om bilder i elevboka.

  Lærernettstedet har også visualisert sammendragene bak hvert hovedkapittel i form av videoer. Nyttig stoff, ikke minst i forbindelse med prøver og lekser (videoene finnes også gratis tilgjengelig på elevnettstedet).

 • Om læreverket

  Hva er de store spørsmålene i livet? La elevene være med å filosofere over hvilke de er, og fundere over noen av dem. La dem lære hva de store religionene sier om de store spørsmålene og hvordan humanisme, filosofi og etikk belyser dem.

  Store spørsmål er Aschehougs nye læreverk i KRLE-faget, med tydelig fokus på fortellingen som didaktisk verktøy. Sammen med fagstoffet utgjør fortellingene en naturlig helhet og en godt balansert og engasjerende formidling av religioner, livssyn og etikk. Læreverket Store spørsmål gir en grundig innføring i de store verdensreligionene, livssynshumanismen og etikk/filosofi.

  Regelmessig gjennom hele læreverket finner du ordforklaringer i marg, spørsmål og mer utfyllende oppgaver. Det er et sammendrag etter hvert kapittel, og helt foran en liste over aktuelle læringsmål. En rekke skjematiske fremstillinger av fagstoffet er med å sørge for fokus på forskjellige læringsstrategier. 

  Komplett komponentoversikt finner du på aschehoug.no.

 • Kom i gang!

  Hvis du som lærer ønsker tilgang til lærernettstedet, kjøpes dette av skolen og varer ett skoleår. Lærernettstedet kan brukes av alle lærerne ved skolen uten tillegg i pris.

  Du får tilgang til det kjøpte lærernettstedet ved å logge deg inn med Feide brukernavn og passord. Hvis du ikke vet om din skole bruker Feide, kan du spørre IT-ansvarlig på skolen din.

  Dersom skolen din ikke bruker Feide, kan du ta kontakt med oss på lokus@aschehoug.no.