Aschehoug
200005_Pageturner11_13_elev

Pageturner Videregående 11–13. Lærer

 • Lærernettsted
 • Norsk
 • Studieforberedende, Yrkesfaglig
 • Vg1, Vg2, Vg3, Voksen
 • 840 kr ekskl. mva.
 • 435
 • Om produktet

  Lesetreningsprogrammet Pageturner Videregående 11-13 for lærere er knyttet til Pageturner Videregående 11-13 for elever og gir læreren mulighet til å følge elevenes progresjon igjennom tester i løpet av kurset i tillegg til å gjennomføre alle 21 leksjonene selv. Et abonnement på Pageturner Videregående 11-13 kan brukes av alle lærerne ved skolen uten tillegg i pris.

  Litteraturen i treningen og lesetestene på bokmål er hentet fra bøkene om Pelle og Proffen av Ingvar Ambjørnsen, boka Jenteloven av Annette Münch og boka Løvetannsang av Hilde Hagerup. 

  Litteraturen i treningen og lesetestene på nynorsk er hentet fra Ny melding, Venneringen og På flukt, skrevet av Magnhild Bruheim, samt fra bøkene Englefjes av Ingelin Røssland og Marki Marco av Terje Torkildsen.

 • Om læreverket

  Pageturner for elever er et fleksibelt lesetreningsprogram på nett. Tester, som Sintef har gjennomført, viser at alle som gjennomfører programmet får økt lesehastigheten - uten at det går ut over leseforståelsen. Treningen med Pageturner foregår ved at øynene følger en markør, som beveger seg over skjermen. På den måten trenes øynene til å lese raskere, hjernen får raskere påfyll, konsentrasjonen øker, og etter hvert blir leseflyten bedre.
  Lesetreningsprogrammet Pageturner består av 21 treningsøkter, som gjennomføres på nettet. Tekstene som brukes i treningen, er hentet fra skjønnlitterære bøker tilpasset leserens alder. Lesehastigheten og leseforståelsen blir testet flere ganger i løpet av programmet.

  Pageturner finnes i tre varianter, Pageturner Barn 5-7, Ungdom 8-10 og Videregående 11-13. Pageturner er et individuelt treningsprogram som kan gjennomføres av enkeltelever eller hele klasser. Skoler kan kjøpe Pageturner på bokmål og nynorsk gjennom Lokus.no. 

  Ønsker du Pageturner som privatperson, kan dette kjøpes på nettstedet Pageturner.no 

 • Kom i gang!

  Hvis du som lærer ønsker tilgang til lærerressursen, kjøpes denne av skolen og varer ett skoleår. Lærerressursen kan brukes av alle lærerne ved skolen uten tillegg i pris. Lisensen kan brukes i inntil 6 måneder i løpet av et skoleår.

  Du får tilgang til den kjøpte lærerressursen ved å logge deg inn med Feide brukernavn og passord. Hvis du ikke vet om din skole bruker Feide, kan du spørre IT-ansvarlig på skolen din.

  Dersom skolen din ikke bruker Feide, kan du ta kontakt med oss på lokus@aschehoug.no.