Aschehoug
200002_Pageturner11_13_elev

Pageturner Videregående 11–13. Elev

 • Elevnettsted
 • Norsk
 • Studieforberedende, Yrkesfaglig
 • Vg1, Vg2, Vg3
 • 396 kr ekskl. mva.
 • 247
 • Om produktet

  Programmet består av 21 treningsøkter, som gjennomføres på nettet. Lesehastigheten og leseforståelsen blir testet flere ganger i løpet av programmet. Treningsøktene har en varighet på ca. 17 minutter.

  Litteraturen i treningen og lesetestene på bokmål er hentet fra Ragnarok av Tom Egeland, Dragen av Tom Kristensen, De usynlige brødre av Kurt Aust og Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug. 

  Litteraturen i treningen og lesetestene på nynorsk er hentet fra Utstøytt av Heidi Hjorteland, Svart arv av Magnhild Bruheim, Thunder Road av Erlend Kaasa og Flytande bjørn av Frode Grytten.

 • Om læreverket

  Pageturner for elever er et fleksibelt lesetreningsprogram på nett. Tester, som Sintef har gjennomført, viser at alle som gjennomfører programmet får økt lesehastigheten - uten at det går ut over leseforståelsen. Treningen med Pageturner foregår ved at øynene følger en markør, som beveger seg over skjermen. På den måten trenes øynene til å lese raskere, hjernen får raskere påfyll, konsentrasjonen øker, og etter hvert blir leseflyten bedre.
  Lesetreningsprogrammet Pageturner består av 21 treningsøkter, som gjennomføres på nettet. Tekstene som brukes i treningen, er hentet fra skjønnlitterære bøker tilpasset leserens alder. Lesehastigheten og leseforståelsen blir testet flere ganger i løpet av programmet.

  Pageturner finnes i tre varianter, Pageturner Barn 5-7, Ungdom 8-10 og Videregående 11-13. Pageturner er et individuelt treningsprogram som kan gjennomføres av enkeltelever eller hele klasser. Skoler kan kjøpe Pageturner på bokmål og nynorsk gjennom Lokus.no. 

  Ønsker du Pageturner som privatperson, kan dette kjøpes på nettstedet Pageturner.no

 • Kom i gang!

  Elevene bruker sin Feide-identitet ved pålogging. Når skolen har kjøpt tilgang til Pageturner, får hver bruker sin personlige treningskalender og resultatside Lisensen kan brukes i inntil 6 måneder i løpet av et skoleår. Læreren kan følge med på elevenes progresjon. 

  Ønsker du å kjøpe lisens som privatkunde, går du inn på www.pageturner.no, oppretter brukerprofil og gjennomfører kjøp.