Aschehoug
9788203405785_Pa_hoyden_unibok

På høyden. Unibok

 • Digitalbok
 • Norsk
 • 8, 9, 10, Vg1, Vg2, Vg3, Voksen
 • 156 kr ekskl. mva. (pris for Digitalbok)
 • 968
 • Om produktet

  Tekst: Verket legger stor vekt på samtalen som pedagogisk verktøy. På høyden gir elevene god trening i leseforståelse. Teksten brytes gjennomgående av spørsmål som hjelper til å forstå og reflektere over det klassen nettopp har lest sammen.

  Innlest tekst: All tekst er lest inn. Uniboka På høyden gir elevene anledning til å lytte til opplest tekst parallelt med at de følger med på den skrevne teksten. Det hjelper elevene å forstå innholdet og gir dem også muligheten til å arbeide selvstendig med den. I tillegg bidrar lyttingen til at elevene bevisstgjøres om norske lyder, intonasjon og trykk.

  Tekststørrelse: Ved hjelp av innstillingsknappen, kan man selv regulere størrelsen på teksten.

  Begrepsmodul - oversettelser: Før hvert underkapittel er nye ord og begreper framhevet. Disse er markert i teksten og klikkbare. Ved å velge språk i innstillinger, kan elevene enten velge norsk forklaring eller oversettelse eller forklaring på engelsk, arabisk, somali, pashto, dari eller tigrinja.

  Vi arbeider med språket: På slutten av hvert kapittel/tema er det en egen del som tar for seg grammatikk og språksystem som er relevant for kapitlet/temaet.

  Bilder: På høyden er rikt illustrert. Hvert tema/kapittel starter med et «myldrebilde» som introduserer temaet. Alle bilder og illustrasjoner kan forstørres ved å klikke på dem. I forkurset er bildene samlet i «bildegallerier» i slutten av hvert underkapittel. Noen av bildene i bildegalleriene finner man bare der, ikke i tilknytning til løpende tekst. Alle bildene har bildetekster og er metatekstet.

  Filmer: Det er produsert tre tematiske kortfilmer spesielt for verket, med oversettelser til de ulike språkene. Filmene er under tema 3 Jenter, tema 4 Demografi og tema 11 Energi og miljø. I lærerveiledningen er det dessuten flere forslag til filmer på internett til bruk i undervisningen.

  Oppgaver: I læreboka er det hele veien forslag til skriveoppgaver med nær tilknytning til teksten. Etter hvert underkapittel er det minst én skriveoppgave. På høyden inneholder dessuten en omfattende oppgavemodul med interaktive oppgaver. Det er lenke direkte til elevnettstedet og oppgavene fra hvert kapittel/tema i læreboka og vice versa.

  Universell utforming: Uniboken På høyden er universelt utformet.

 • Om Unibok

  Unibok er en digital lærebok som kan brukes i alle moderne nettlesere. Unibok tilpasser seg PC, Mac og nettbrett og ulike skjermtyper og krever ingen installasjon.

 • Om læreverket

  På høyden er ideelt for tilpasset opplæring av minoritetsungdom før de begynner i vanlig klasse, på ungdomsskolen eller videregående. Etter grunnleggende innføring i norsk, følger rikt illustrerte fagkapitler med relevante temaer innen flere skolefag. Elevene blir forberedt på begreper og temaer de vil møte i ulike fag. De får trening i å lese og høre på tilpassede fagtekster og samtale om dem. Både skrivetrening og grammatikk er godt ivaretatt, blant annet gjennom interaktive oppgaver. Boka egner seg også i voksenopplæringen.

 • Kom i gang!

  Du får tilgang til den kjøpte uniboka ved å logge deg inn med Feide. Du finner dine unibøker på Min side - Mine unibøker.