Aschehoug
9788203346385_Norsk_for_YF_laerer

Norsk for yrkesfag. Lærer

 • Lærernettsted
 • Norsk
 • Yrkesfaglig
 • Vg1, Vg2
 • 1840 kr ekskl. mva. (pris for Lærernettsted)
 • 721
 • Om produktet

  Norsk for yrkesfag lærernettsted inneholder årsplaner og et forslag til hvordan man kan bruke kapitlene, "Ta kapitlet i bruk". På lærernettstedet finner du også Lærerens digitalbok, som er en beriket digital versjon av læreboka.

  Lærerens digitalbok har lyd til alle tekstene, både fagstoffet og hele tekstsamlingen er innlest. Lærerens digitalbok kan brukes til forberedelse, på projektor eller interaktiv tavle. Alle lærebokkapitlene er beriket med ekstraressurser som en rekke videoer, aktuelle artikler, fasitforslag til oppsummeringsoppgavene etter hver kapittel. I tillegg tilbys forslag til arbeidsplaner, veiledninger.
  Den digitale boka gir muligheter til å forstørre læreboktekstene, bildene og skjemaene, til å understreke og lage egne notater.

 • Om læreverket

  Norsk for yrkesfag er et norskverk for Vg1 og Vg2 på alle yrkesfaglige utdanningsprogram. Læreverket består av en kombinert lære- og arbeidsbok, elevnettsted og lærernettsted.

  Bak norskverket står et solid forfatterteam: Mette Haraldsen har mer enn tyve års erfaring som læreverkforfatter. Cecilie Gitmark og Rune Krogh Nøstdal er nye forfattere med lang fartstid som norsklærere. 

  Norsk for yrkesfag går "rett på sak" og inneholder en tekstmengde som er overkommelig for målgruppa. Det er lagt stor vekt på at språket skal være klart og konsist, og at både tekst og oppgaver skal ha en tydelig differensiering. Appellerende bilder, ryddige sider, klar layout og friske farger bidrar også til å gjøre lærestoffet lett tilgjengelig for elevene. Norsk for yrkesfag tilbyr også et rikt utvalg av sakprosa og skjønnlitteratur tilpasset målgruppa. 

  Elevnettstedet er fritt tilgjengelig og krever ikke innlogging. Til hvert kapittel i læreboka er det flere skrivetreningsoppgaver og fagoppgaver som knytter an til kapitlets tema og fokuserer på hovedferdighetene. 

  Lærernettstedet inneholder Lærerens digitalbok som er en digital utgave av læreboka beriket med mye ekstrastoff for læreren. Her finner du for eksempel ulike periodeplaner og en temabasert årsplan. Det tilbys også igangsettere som PowerPoint-presentasjoner og videoer med introduksjoner og oppgaver. I tillegg finnes ressurser for yrkesretting og tverrfaglig samarbeid, og vurderingskjema og oppgaveeksempler knyttet til vurdering for læring.

  Komplett komponentoversikt finner du på aschehoug.no.

 • Kom i gang!

  Hvis du som lærer ønsker tilgang til lærernettstedet, kjøpes dette av skolen og varer ett skoleår. Lærernettstedet kan brukes av alle lærerne ved skolen uten tillegg i pris.

  Du får tilgang til det kjøpte lærernettstedet ved å logge deg inn med Feide brukernavn og passord. Hvis du ikke vet om din skole bruker Feide, kan du spørre IT-ansvarlig på skolen din.

  Dersom skolen din ikke bruker Feide, kan du ta kontakt med oss på lokus@aschehoug.no.