Aschehoug
9788203406485_I_ettertid_Unibok

I ettertid. Unibok

 • Digitalbok
 • Historie
 • Vg2, Vg3
 • 188 kr ekskl. mva. (pris for Digitalbok)
 • 1021
 • Om produktet

  FOKUS Politikk og menneskerettigheter Unibok er en digital utgave av læreboka.

  I ettertid bryter med tradisjonen i historiefaget. Boken representerer et paradigmeskifte i norsk læreboktradisjon. Heller enn å beskrive hva som har skjedd fra isen gikk og fram til i dag, har forfatterne valgt å fortelle 25 historier som dekker læreplanen.

 • Om Unibok

  Unibok er en digital lærebok som kan brukes i alle moderne nettlesere. Unibok tilpasser seg PC, Mac og nettbrett og ulike skjermtyper og krever ingen installasjon.

 • Om læreverket

  I ettertid fikk BELMA-pris i 2017 (Best European Learning Materials Awards) og en av forfatterne ble tildelt William Nygaards legat i 2016 for sin forfattergjerning.

  Tradisjonsbrudd
  I ettertid bryter med tradisjonen i historiefaget. Boken representerer et paradigmeskifte i norsk læreboktradisjon. Heller enn å beskrive hva som har skjedd fra isen gikk og fram til i dag, har forfatterne valgt å fortelle 25 historier som dekker læreplanen. Historien fortelles gjennom enkeltmennesker og hendelser for å gjøre historien mer forståelig. Fortellinger er – i større grad enn tradisjonell læreboktekst – lettere å leve seg inn i. De er spennende, og de berører og motiverer elevene til videre arbeid med faget. Verket legger opp til at elevene skal arbeide med historie, ikke lese om den. Lite å lese, mye å gjøre har vært et motto i arbeidet med læreverket noe som har resultert i halvparten så mange sider som i en tradisjonell historiebok.

  Overkommelig
  Historiefaget er ett av mange fag elevene skal gjennom på videregående skole. Timetallet er begrenset, på samme måte som oppmerksomheten til elevene. Ved å gjøre boken kort ønsker vi å gi et signal om at faget er overkommelig, og at du ikke trenger å være en lesehest for å kunne tenke godt om årsak og virkning og lange linjer i historien. Valgene vi har gjort bidrar også til å hjelpe læreren med å prioritere undervisningstiden. I ettertid er en kortere og enklere lærebok, med et kapittel for hvert kompetansemål. Boken er tett knyttet til lærerveiledningen som gir god støtte til den praktiske tilnærmingen til faget.

 • Kom i gang!

  Du får tilgang til den kjøpte uniboka ved å logge deg inn med Feide. Du finner dine unibøker på Min side - Mine unibøker.