Aschehoug

PAGETURNER SKAPER LESEGLEDE

Gode leseferdigheter er grunnleggende for å oppnå gode skoleresultater, klare seg godt i arbeidslivet og kunne delta i samfunnet. 

fredag 14.august 2015 11:09

Pageturner bilde 1
Skaper leseglede!

Pageturner er et lesetreningsprogram på nett som lærer alle å lese raskere og riktigere. Programmet er nettbasert og fleksibelt, noe som gjør det enkelt for lærere å lage et tilpasset opplegg for sine elever. Pageturner er tilrettelagt både for 5.-7. og 8.-10. trinn. Programmet består av 21 treningsøkter, der leseforståelse og lesehastighet blir testet fire ganger i løpet av kurset.

Alle som gjennomfører Pageturner lærer seg å lese raskere – uten at det går utover leseforståelsen. Tester utført av SINTEF viser at de som fullfører programmet i snitt lærer seg å lese dobbelt så fort.

Hva gjør programmet?

Pageturner trener opp øynene til å bevege seg jevnt og fort over teksten. Treningen foregår ved at øynene følger en markør, som beveger seg over skjermen. Etter hvert blir flyten i lesingen gradvis bedre. Lesehastighet og leseforståelse blir testet fire ganger. Tekstene som brukes i treningen og lesetestene, er hentet fra litteratur tilpasset målgruppa.

Hvorfor virker det?

Forskning viser at det er nær sammenheng mellom leseflyt og leseforståelse. Hvis øynene ikke glir raskt nok over teksten, begynner hjernen å kjede seg. Med Pageturner trenes øynene til å lese raskere, hjernen får raskere påfyll, konsentrasjonen øker, og leseflyten blir bedre. Dermed er det enklere å oppfatte innholdet, og lesingen blir mye morsommere.

Kom i gang!

Trykk på handlevognikonet for å bestille Pageturner til elever og lærere. Hver bruker får sin personlige treningskalender og resultatside, og som lærer kan du følge med på elevenes progresjon. Ønsker du mer informasjon eller skolebesøk, ta kontakt med Siv Tove Ophaug, 913 95 035

Også på nynorsk!

Siden PAGETURNER ble lansert, har mange skoler gjennomført lesetreningsprogrammet som er tilgjengelig på bokmål og nynorsk. La din skole bli den neste til å gjennomføre programmet!

Du kan lese mer på www.aschehoug.no.